Nyheter & pressreleaser

11 april 2018
Topp Fyra - april

{readonline}Ser meddelandet konstigt ut? Läs det online.{/readonline}
struktanalys

Nyhetsbrev Topp Fyra 

I vårt nyhetsbrev om emissioner som tecknas nu under april - maj månad bjuder vi på 4 analyser samt en ny typ av analys där ni kan få en jämförelse mellan en aktuell produkt i detta fall 1751 från Strukturinvest och en direktinvestering i underliggande tillgång. Rätt intressant!

Läs hela nyhetsbrevet här.

Vill du inte ha fler nyhetsbrev? {unsubscribe}Avbeställ{/unsubscribe}

21 mars 2018
Struktanalys kommenterar Fi´s PM.

{readonline}Ser meddelandet konstigt ut? Läs det online.{/readonline}
struktanalys

Struktanalys kommenterar Fi´s PM.

Läste FI's undersökning om konsumenternas finansiella färdigheter. Är ju i ärlighetens namn inte så att man räknar med att var och varannan svensk är flygfärdig för en CLN investering. Men den viktiga frågan är ju inte hur det är, utan om det går att ändra på?
Vi har några gånger fått kritik för att det är för svårt att förstå det här med sannolikheter, att kunden inte tänker på det sättet. Vid ett första påseende av FIs undersökning är man ju nästan beredd att ge kritikerna rätt; fler än en av fem kan inte räkna 10% på 1000 och med de förutsättningarna är det ju svårt att tänka sig att man förstår t.ex sannolikheten att en aktie av fyra ska hamna under en riskbarriär eller hur?

Problemet för de som argumenterar för att en autocall är enkel men en riktig analys av den är svår, är att i FI's undersökning säger nästan 4 av 10 att de inte känner till fonder särskilt väl. Autocalls anyone? Min gissning är att inte ens en av 20 känner till dem, men betyder det att man inte kan förklara hur de fungerar för att fler ska kunna investera?

Läs hela nyhetsbrevet. Där ni kan ladda ner PM från Finansinspektionen.

Vill du inte ha fler nyhetsbrev? {unsubscribe}Avbeställ{/unsubscribe}

PressmaterialKontakt

PR & Kommunikation

Marie Tjeder
Telefon: 070-6796013
E-post: marie@struktanalys.se


Prenumerera på våra nyheter


friskrivning

Friskrivning

 

Materialet i analysen har sammanställts från källor som Cardano AB bedömer som tillförlitliga. Vi tar dock inte ansvar för eventuella felaktigheter eller avvikelser. Analysen ska ses som del av ett beslutsunderlag men bör aldrig användas isolerat för ett investeringsbeslut. Analysen utgör inte investeringsrådgivning då den inte på något sätt tar hänsyn till kundens individuella situation. De sannolikheter som dokumentet beskriver är härledda från de i produkten ingående komponenterna och bygger dessutom på konventionella antaganden om t.ex lognormalfördelade avkastningar. Sannolikheterna är dessutom beroende av den antagna driften i den underliggande varan. Dessa siffror ska därför ses som en vägledning, inte som anspråk på en exakt sanning.

kontakt

Kontakt

 

Telefon: 070 517 04 74
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Copyright 2011-2018 Cardano AB. Alla rättigheter reserverade. Skapad av Memoria Konsulting