Nyheter & pressreleaser

10 januari 2018
Sammanfattning 2017 - Strukturerade produkter

{readonline}Ser meddelandet konstigt ut? Läs det online.{/readonline}
struktanalys

God fortsättning på det nya året 2018.

Struktanalys börjar året med att sammanfatta 2017 och vill dela med oss av vad vi ser. I vår databas hade vi närmare 500 produkter som gavs ut av de arrangörer som vi täcker med Analys och Rating. De erbjöd kunder ett urval av både marknader att investera på, samt olika möjligheter att skapa kapitalskydd, inkomst och andra former av exponering som inte går att göra i en direktinvestering.

Vi tittade på följande.

 • Rating och förväntad avkastning
 • Rating
 • Förväntad avkastning och risk
 • Förväntad avkastning och "sharpe ration"
 • Förväntad avkastning och komplexitet, se nedan.
Kvalitetssäkra rådgivningen

Vill du inte ha fler nyhetsbrev? {unsubscribe}Avbeställ{/unsubscribe}

11 december 2017
Nyhetsbrev Topp Tre - December

{readonline}Ser meddelandet konstigt ut? Läs det online.{/readonline}

Nyhetsbrev december 2017

struktanalys

På StruktAnalys just nu

 • 31 produkter totalt.
 • 13 Autocall, 4 med rating 4 eller högre
 •  8  Sprinter, 2 med rating 4 eller högre.
 •  4  Indexobligationer, 2 med rating 4 eller högre.

Topp Tre

rrrrr Sprinter Kvinnligt Ledarskap 3
rrrr    VD-byte Nordiska bolag kvar P/M 3254
rrrr    1713 Indexbevis Sverige

Topp rankade produkter på StruktAnalys.

För att kunna kvalitetsäkra rådgivningen tillhandahåller Struktanalys en abonnemangstjänst där anslutna rådgivare, erhåller en oberoende analys och rating av strukturerade produkter som finns på marknaden för teckning. De arrangörer som låter sina produkter analyseras just nu är:

 • GARANTUM         
 • STRUKTURINVEST     
 • EXCEED     
 • MANGOLD         

I detta nyhetsbrev bjuder vi på analyser för tre produkter som uppfyller våra krav om att ha 4 eller högre i rating. Denna typ av analys gör vi för alla produkter som genomgår vår databas och är en dela av vårt basutbud. För gratisprov klicka på länken till respektive produkt nedan.

Vi bjuder också på en jämförelse mellan två aktuella och på ytan likvärdiga produkter. I den analysen visar vi hur vårt system kan hjälpa till att jämföra produkter och undvika att välja fel produkt och på så sätt förbättra möjligheterna till att göra bra affärer. Backtest Produkt 1 vs Produkt 2

KVALITETSÄKRA DIN RÅDGIVNING

Sprinter Kvinnligt Ledarskap 3

Har en mycket attraktiv förväntad avkastning i kombination med en relativt låg risk och låg grad av komplexitet. Den förväntade avkastningen bygger på samma simulering som räknar fram produktens risk men tar också hänsyn till produktens uppsida istället enbart dess nedsida som risken gör.

Rating: rrrrr

VD-byte Nordiska bolag kvart Plus/Minus 3254

Har en mycket hög förväntad avkastning som kompenserar för en relativt hög risk. Den förväntade avkastningen bygger på samma simulering som räknar fram produktens risk men tar också hänsyn till produktens uppsida i stället för enbart dess nedsida som risken gör.

Rating: rrrr

1713 Indexbevis Sverige

Har en attraktiv förväntad avkastning kombinerad med en normal risknivå och en stabil eminent. Den förväntade avkastningen bygger på samma simuleringar som räknar fram produktens risk men tar också hänsyn till produktens nedsida som risken gör.

Rating:

rrrr              

Förväntad avkastning och rating aktuella produkter.

Grafen nedan visar de produkter som erbjuds i marknaden just nu och gått igenom Struktanalys databas. Grafen visar vilken förväntad avkastning respektive rating olika produkter har. Via access till Struktanalys tjänster minskar du risken att välja fel produkter och ökar utsikterna till en bättre avkastning 

 

 Hur fungerar ratingfunktionen och varför är den viktig.

1. Ratingen bygger på de viktigaste parametrarna för att fatta beslut om investering.

r Förväntad avkastning 

r Risk 

r Emittentkvalitet 

r Produktkomplexitet 

2. Dessa faktorer vägs samman i vår databas och får ett totalbetyg "rating" mellan 1-5.

4. Ratingen kompletterar risken väl då riskmåttet endast bygger på vad man kan förlora medan den viktigast parametern med rating är den förväntade avkastningen.

5. I det enskilda fallet är investerarens marknadstro viktigare än ratingen. Mäter man över många produkter, är det dock sannolikt att avkastningen från produkter med hög rating blir högre än dem med låg.

StruktAnalys

passar även på att tacka för i år och önska

God Jul och ett Gott Nytt År!

Vill du inte ha fler nyhetsbrev? {unsubscribe}Avbeställ{/unsubscribe}
 


PressmaterialKontakt

PR & Kommunikation

Marie Tjeder
Telefon: 070-6796013
E-post: marie@struktanalys.se


Prenumerera på våra nyheter


friskrivning

Friskrivning

 

Materialet i analysen har sammanställts från källor som Cardano AB bedömer som tillförlitliga. Vi tar dock inte ansvar för eventuella felaktigheter eller avvikelser. Analysen ska ses som del av ett beslutsunderlag men bör aldrig användas isolerat för ett investeringsbeslut. Analysen utgör inte investeringsrådgivning då den inte på något sätt tar hänsyn till kundens individuella situation. De sannolikheter som dokumentet beskriver är härledda från de i produkten ingående komponenterna och bygger dessutom på konventionella antaganden om t.ex lognormalfördelade avkastningar. Sannolikheterna är dessutom beroende av den antagna driften i den underliggande varan. Dessa siffror ska därför ses som en vägledning, inte som anspråk på en exakt sanning.

kontakt

Kontakt

 

Telefon: 070 517 04 74
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Copyright 2011-2018 Cardano AB. Alla rättigheter reserverade. Skapad av Memoria Konsulting