Nyheter & pressreleaser

24 september 2017
Nyhetsbrev sept 2017 - Nytt med topp fyra i oktoberemission

{readonline}Ser meddelandet konstigt ut? Läs det online.{/readonline}

Nyhetsbrev Sept 2017

struktanalys

På Struktanalys just nu

  • 56 produkter
  • 22 produkter med 4 eller högre rating


 

Topp Fyra

  • rrrrr Sprinter Kvinnligt Ledarskap
  • rrrr    3179 AC Nordiska Banker Kvart, P/M
  • rrrr    1660 AC Nordisk Handel Combo Def.
  • rrrr    3160 GAP+ AO Sverige 

Nytt i StruktAnalys Nyhetsbrev.

Struktanalys gör en rating av alla produkter för att få en bättre uppfattning om potentialen i förhållande till risken i den enskilda produkten. Hela den tjänsten är förbehållen våra kunder, men vi erbjuder ett smakprov i vårt nyhetsbrev på några av de nu aktuella produkter som kommit ut med en hög rating, 4 eller högre.

Hur fungerar ratingfunktionen och varför är den viktig.

1. Ratingen bygger på de viktigaste parametrarna för att fatta beslut om investering.

r Förväntad avkastning 

r Risk 

r Emittentkvalitet 

r Produktkomplexitet 

2. Dessa faktorer vägs samman i vår databas och får ett totalbetyg "rating" mellan 1-5.

4. Ratingen kompletterar risken väl då riskmåttet endast bygger på vad man kan förlora medan den viktigast parametern med rating är den förväntade avkastningen.

5. I det enskilda fallet är investerarens marknadstro viktigare än ratingen. Mäter man över många produkter, är det dock sannolikt att avkastningen från produkter med hög rating blir högre än dem med låg.

Topprating Oktober emissioner.

rrrrr Sprinter Kvinnligt Ledarskap  

Sprinter på ett index av bolag med kvinnligt ledarskap som ger 200 %deltagandegrad och risk om index fallit mer än 35 % efter fem år.

Risk: 3 

Komplexitet: 2

Maila mig analysen.

rrrr 3179 Autocall Nordiska Banker kvartalsvis P/M 

Autocall mot fyra nordiska banker med kupong osm betalas ut med 2,8% per kvartal, så länge samtliga aktier ligger över 90 % av sin startkurs. Inlösen sker om samtliga ligger över 80 % av startkursen och risk aktiveras om sätsta aktie fallit mer än 40 % på slutdagen.

Risk: 5

Komplexitet: 4

Maila mig analysen.

rrrr 1660 Autocall Nordisk Handel Combo Defensiv

Autocall på fyra nordiska aktier som betalar 5 % om samtliga aktier ligger över 60 % av respektive startvärde. Ackumulerande kupong på 12 % betalas om samtliga ligger över 90 % av startvärde - då produkten också löses i förtid. Risk aktiveras om sämsta aktie fallit mer än 40 % på slutdagen.

Risk: 5

Komplexitet: 4

Maila mig analysen.

rrrr 3160 GAP+ AO Sverige

Aktieobligation på korg av 10 svenska aktier med 100 % teckningskurs c:a 96 % kapitalskydd (inkl avgiften) ocha 160 % indikativ deltagandegrad. Denna produkt finns även med en europeisk aktiekorg.

Risk: 3

Komplexitet: 3

Maila mig analysen.

 

Vill du inte ha fler nyhetsbrev? {unsubscribe}Avbeställ{/unsubscribe}

17 september 2015
Modelity Structures integrerat med Struktanalys

Från och med hösten 2015 är Modelity Structures helt integrerat med Struktanalys vilket innebär att alla rapporter bygger på Modelitys internationellt prisbelönta system för att hantera och analysera strukturerade produkter. För Struktanalys användare innebär det bättre grafik och att all fler varianter av strukturerade produkter kan modelleras på ett enkelt sätt.

- Att integrera Modelity innebär flera förbättringar för våra kunder; för det första fördjupas analysen genom att vi kan presentera mer grafik men vi kan också erbjuda mer omfattande historiska tester av fler produkter. Vi kan också producera analysen snabbare genom att den genereras direkt från systemet samtidigt som designen förbättras säger Johan Tjeder VD för Struktanalys

- För oss är det spännande att vårt system i det här upplägget kan användas av rådgivare och slutkunder på ett annat sätt än vad vi är vana vid. Det är uppmuntrande att den utveckling av en analysmodul som vi satsat på uppskattas av dem som faktiskt fattar beslut om att investera kapital i strukturerade produkter säger Ayal Leibowitz, CEO på Modelity.


PressmaterialKontakt

PR & Kommunikation

Marie Tjeder
Telefon: 070-6796013
E-post: marie@struktanalys.se


Prenumerera på våra nyheter


friskrivning

Friskrivning

 

Materialet i analysen har sammanställts från källor som Cardano AB bedömer som tillförlitliga. Vi tar dock inte ansvar för eventuella felaktigheter eller avvikelser. Analysen ska ses som del av ett beslutsunderlag men bör aldrig användas isolerat för ett investeringsbeslut. Analysen utgör inte investeringsrådgivning då den inte på något sätt tar hänsyn till kundens individuella situation. De sannolikheter som dokumentet beskriver är härledda från de i produkten ingående komponenterna och bygger dessutom på konventionella antaganden om t.ex lognormalfördelade avkastningar. Sannolikheterna är dessutom beroende av den antagna driften i den underliggande varan. Dessa siffror ska därför ses som en vägledning, inte som anspråk på en exakt sanning.

kontakt

Kontakt

 

Telefon: 070 517 04 74
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Copyright 2011-2018 Cardano AB. Alla rättigheter reserverade. Skapad av Memoria Konsulting